Skip to content

Camere frigorifice cu atmosfera controlata

Sistemele de atmosfera controlata mentin inalterate caracteristicile organoleptice ale produselor si reduc pierderile datorate agentilor patogeni. Fructele si legumele pastrate in depozite cu atmosfera controlata pot rezista mai multe luni, fara a se deteriora.

Sistemele de atmosfera controlata oferite de Frigotherm sunt capabile sa indeplineasca orice exigenta a clientilor nostri. Gestiunea lor este complet computerizata, si integrata cu instalatia de racire, permitand o totala automatizare a activitatii in depozit.

Celulele pentru atmosfera controlata prezinta o serie de caracteristici particulare, care le diferentiaza de celulele frigorifice simple. Proiectarea, constructia si montarea celulelor pentru atmosfera controlata necesita multa atentie si o experienta vasta in domeniu.

Imbinarile panourilor

Imbinarea panourilor trebuie sa fie absolut etansa, pentru a garanta completa sigilare a interiorului celulei cu atmosfera controlata, fata de exterior.

Usile de acces

Usile utilizate in depozitele frigorifice trebuie sa fie adaptate pentru utilizarea intr-un depozit cu atmosfera controlata. Ele sunt dotate cu 4 sisteme suplimentare de inchidere.

Caracteristici generale:

– realizate prin procedeul de injectare cu poliuretan;

– ambele fete ale blatului de usa sunt realizate din otel plastifiat admis din punct de vedere alimentar;

– profile de rama si cale de rulare realizate din aluminiu eloxat;

– tocul din PVC rigid;

– prevazute cu sisteme de inchidere speciale;

– prevazute cu geam termorezistent pentru acces de urgenta;

– etansarea se realizeaza cu ajutorul unor garnituri speciale;

– in varianta standard, usile au culoarea RAL 9010, iar la cerere se pot realiza din inox sau in diferite culori.

Sistemele de absorbtie a CO2

Sistemele de absorbtie a dioxidului de carbon pot fi utilizate fie ca unitati independente, ce pot gestiona una sau doua celule, fie ca unitati centralizate, care pot gestiona un grup mai mare de celule.

Sistemele de absorbtie folosesc filtre speciale cu carbon activ, si au scopul de a mentine constanta concentratia de CO2 in interiorul celulelor, chiar in conditiile unui procent foarte scazut de oxigen. Sistemele sunt gestionate de un computer si un sistem automat de monitorizare a celulelor. Acesta este alcatuit din analizoare de CO2 si O2 care monitorizeaza in mod continuu interiorul celulelor, analizand automat aerul si mentinand caracteristicile acestuia intre niste valori prestabilite.

Sistemele de absorbtie a CO2 sunt prevazute cu supape pneumatice care nu necesita nici un fel de interventie si intretinere. Optional se poate adauga un sistem de regenerare a azotului NRS (Nitrogen Regeneration System) care imbunatateste conservarea in conditii de prezenta minima de oxigen Hyper Low Oxygen (HLO).

Sistemele de absorbtie a etilenei

Folosirea sistemelor de absorbtie de etilena permit mentinerea unui nivel mic de etilena in celulele frigorifice, eliminand efectele negative pe care aceasta le are in timpul conservarii fructelor si legumelor.Cu ajutorul acestui sistem se pot absorbi si alte gaze nocive, cum ar fi hidrocarburile si dioxidul de sulf.

Acest sistem de absorbtie este folosit cu precadere in conservarea fructelor, legumelor si a florilor (in special kiwi) si in general a tuturor produselor care in timpul conservarii produc cantitati mici de etilena, dar care sunt totodata sensibile la prezenta acestui gaz.

Sisteme de generare de azot

Acestea produc azot cu puritate de la 95% la 99% folosind tehnologia de separare a aerului atmosferic comprimat prin intermediul unui compresor cu surub. Introducerea azotului se face foarte rapid pentru a nu se forma in acelasi timp si dioxid de carbon.

Generatoarele de azot sunt utilizate in sectoarele unde este cerut azotul ecologic, fara reziduuri de combustie (CO2, CO, NOx, SO2, C2H2, etc.). Sunt disponibile in versiuni fixe sau mobile. Modelele propuse de noi pot fi folosite si pentru productia de oxigen imbogatit, pentru celulele de maturare.

Sisteme de comanda computerizata

Gestionarea tuturor sistemelor este o activitate complexa ce necesita prezenta unei multitudini de senzori conectati la un panou de comanda. Intregul sistem permite prelevarea si memorarea tuturor parametrilor de conservare, cum ar fi: procentele de CO2, O2, etilena, umiditatea, presiunea, dar asigura totodata si comenzile automate catre aparatura necesara, pentru pastrarea acestor parametrii in limitele cerute.

Puteti vizualiza catalogul nostru de produse aici: https://usifrigorifice.ro/usi-frigorifice/