Skip to content

Camere frigorifice congelare / refrigerare – proiectare, montaj si service

Camerele frigorifice sunt proiectate în funcție de necesitățile clientului, în spații deja existente sau se pot proiecta și executa construcții noi.

Proiectarea camerelor frigorifice se face luând în considerare produsele ce urmează a fi depozitate, cantitatea și temperatura necesară.

Camere frigorifice modulare:

– realizate din panouri poliuretan fixare caseta / carlig – cu podea / fara podea

– pentru temperaturi (-5/+5)ºC refrigerare / panou 60 mm grosime

– pentru temperaturi (-25/-15)ºC congelare / panou 100 mm grosime.

Panourile pentru camere frigorifice sunt realizate prin injectarea poliuretanului rigid intre doua suprafete de tabla de otel galvanizat, vopsite in camp electrostatic cu vopsea admisa pentru utilizare in domeniul alimentar.

Optional, panourile pot fi realizate cu otel plastifiat (120 microni) sau inox.

Usile frigorifice pentru varianta refrigerare au grosimea blatului de 70 mm . Pentru congelare, usile frigorifice au grosimea blatului de 90 mm sau 120 mm si sunt prevazute cu rezistenta de incalzire in garnitura. Usile frigorifice sunt realizate cu balamale cu rampa iar sistemul de inchidere este prevazut cu cheie si buton antipanica.

Pereții, podeaua și tavanul camerelor frigorifice sunt realizate din panouri termoizolante PUR cu grosimi diferite în funcție de temperatura necesară în interior:

– pentru camere de păstrare a produselor refrigerate (maxim -5°C), se folosesc panouri PUR cu grosimea de 80 mm;

– pentru păstrarea produselor congelate (maxim -20°C temperatură în cameră), se folosesc panouri cu grosimea de 100 mm;

– pentru aplicații ce presupun congelarea rapidă (temperatură în cameră de până la -40°C), se folosesc panouri cu grosimea de 120 – 150 mm

În cazul camerelor frigorifice și a depozitelor de congelare este necesară și izolarea pardoselii fie cu polisitiren expandat de minim 20 mm grosime peste care se toarnă șapa ranforsată cu plasă metalică, fie cu panou din poliuretan de 100 mm grosime.

În cazul depozitelor frigorifice cu atmosferă controlată, îmbinarea panourilor PUR trebuie să fie absolut etanșă pentru a garanta sigilarea completă a interiorului celulei cu atmosferă controlată față de exterior.

Folosim ce-i mai bun pentru un rezultat pe masura:

– Compresoare semiermetice – compresie cu piston sau cu surub; Gama de putere 2-80kW;

– Compresoare semiermetice cu piston, capsulate scroll, Gama de putere 2-80kW;

– Compresoare capsulate; Gama de putere 1-11kW;

– Automatizare Danfoss (Danfoss, Dixell, Carel, Emerson);

– Control temperatura, umiditate si presiune (pentru atmosfera controlata, congelare IQF etc.);

– Monitorizare locala sau de la distanta a echipamentelor (Dixell, Lae, Carel, Danfoss);

– Schimbatoare de caldura;

– Termostate si presostate;

– Valve solenoid;

– etc.

Proiectam camere frigorifice, pentru diferite incaperi, diferite forme, diferite destinatii de utilizare, cu scopul de a crea un spatiu util cat mai mare, astfel am reusit sa ne multumim cei mai exigenti clienti si sa le oferim spatii cat mai mari de depozitare. In opinia noastra orice client este important, indiferent de amploarea proiectului, de dimensiunea camerei frigorifice ce trebuie proiectata si apoi executata din panouri frigorifice.

Pentru ca serviciile noastre sa fie cat mai complete si pentru a usura munca clientului, am decis sa producem in atelierul nostru si usi frigorifice, executate de echipele noastre, cu care sa echipam o camera frigorifica complet. Incercam sa oferim astfel o camera frigorifica complet echipata pentru orice control impus de normele europene. In tot acest timp, am confectionat camere frigorifice de congelare, camere frigorifice de refrigerare, camere frigorifice de pastrare, depozite, hale industriale.

Puteti vizualiza mai multe informatii despre sistemele de atmosfera controlata pentru depozitarea fructelor si legumelor pe timp indelungat: https://usifrigorifice.ro/camere-frigorifice-cu-atmosfera-controlata/